Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over Freedom Fest.  

Lezing op Citaverde College

Leerlingen van onze school hebben op vandaag - 18 februari- een lezing gehad van een stadsgids over de bevrijding van Roermond, 75 jaar geleden. Dit alles onder het genot van eten en drinken. In het weekend van 29 februari wordt er aan dit Freedom Fest aandacht besteed in Roermond bij de ECI.

Vrijheidstafel in Niekée Roermond

Dinsdag 18 februari vond een heerlijke, gezellige Vrijheidstafel plaats in Niekée Roermond!

Roermondse Veld vindt de vrijheid in een lopend buffet


"Een diner waarbij zowel de koks, de bezoekers als de gerechten een mix van culturen vormen."  - Dagblad de Limburger

Vorige week vond een Vrijheidstafel plaats in jongerencentrum de Terp. De deelnemers, bewoners uit 't Veld, gingen in gesprek over het thema 'Vrijheid' en konden tegelijkertijd genieten van een heerlijk multi-culti-buffet, bereid door vrijwilligers. 

De Vrijheidsboot


In het L1-programma 'De Vrijheidsboot' reist presentatrice Kirsten Paulus over de Maas van Zuid- naar Noord-Limburg, parallel aan de bevrijding in 1944-1945. In aflevering 4 gaat Kirsten in gesprek met Joery Wilbers, directeur van de ECI cultuurfabriek, over Freedom Fest. Kijk de uitzending terug via de onderstaande link. Het interview begint om 20:25.

Vrijheidsontbijt in Swalmen


In het kader van 75 jaar Vrijheid organiseerde Dorpsraad Swalmen in samenwerking met Jongerenwerk Roermond en de projectleiding Jonge Statushouders van de gemeente een Vrijheidsontbijt. Enkele jonge statushouders uit Swalmen vertelden over hoe zij hun weg naar Nederland gevonden hebben en spraken met enkele jonge mensen uit Swalmen over wat vrijheid voor een ieder betekent.

De gezamenlijke quote die hieruit voortkwam is:
"Vrijheid is zonder angst keuzes kunnen maken in alles".

Speciaal bezoek

Donderdag 30 januari werden de kinderen van het derde en vierde schooljaar van de Katholische Grundschule Niederkrüchten verwelkomd door hun burgemeester Mr. K.-H. Wassong en bezocht door zijn Roermondse tegenhanger, burgemeester R. Donders-de Leest. Ze gingen met de kinderen in gesprek over vrede en wat het betekent om in vrijheid te leven in beide landen.


De Katholische Grundschule Niederkrüchten is één van de 20 basisscholen die meedoen aan het grensoverschrijdende project 'Het Vrijheidsbos'.

De burgemeester op bezoek!

Afgelopen donderdag kreeg groep 8 van Basisschool De Kasteeltuin bezoek van burgemeester R. Donders-de Leest en kabinetschef R. Mahieu in het kader van 75 jaar bevrijding in Roermond. Behalve over de bevrijding heeft de burgemeester ook nog vragen beantwoord over haar eigen beroep. Wat betekent dat nou... burgemeester zijn? Een geslaagde middag, aldus de school. 


Basisschool De Kasteeltuin is één van de 20 basisscholen die meedoen aan het grensoverschrijdende project 'Het Vrijheidsbos'.

Expo Het Vrijheidsbos

Expositie 'Het Vrijheidsbos' wordt op zaterdag 29 februari om 14:00 uur geopend door onze burgemeester Rianne Donders-de Leest!

Wij zijn genomineerd!

'Onze films 'For Sama'' en ''The Cave'' zijn genomineerd voor een Oscar in de categorie ''Beste Documentaire''. 


Deze docu's mag je niet missen!