Over Freedom Fest

In 2019 en 2020 staan we internationaal stil bij de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog. Op 1 maart 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Roermond werd bevrijd. In het kader van dit jubileum organiseert de ECI cultuurfabriek Freedom Fest van vrijdag 28 februari t/m zondag 1 maart. Samen herdenken en vieren we de vrijheid met activiteiten voor jong en oud!

Voorafgaand aan het bevrijdingsweekend vinden er ook al activiteiten plaats: Het Vrijheidsbos en Vrijheid gaat door de Maag.

Tijdens het bevrijdingsweekend kun je genieten van de mooiste muziek van toen en nu, klassieke muziek, film, theater, workshops voor kinderen en jongeren, een expositie en diverse Freedom Talks. Alle activiteiten vinden plaats in de ECI cultuurfabriek.

Created with Sketch.

Van vrijdag 28 februari t/m zondag 1 maart 2020 organiseren we Freedom Fest! De ECI cultuurfabriek gooit de deuren open en viert de vrijheid met een bijzonder uitgebreid programma voor jong en oud: (pop) muziek van toen en nu, klassieke muziek, film, theater, een expositie, workshops en meer.

Created with Sketch.

Leerlingen van liefst 18 Roermondse basisscholen en 2 scholen uit Niederkrüchten (Duitsland) maken speciale 'Vrijheidsbomen. Deze monumentale bomen monden uit in de bijzondere expositie Het Vrijheidsbos. Deze tentoonstelling word geopend op zaterdag 29 februari om 14.00 uur (gratis). 

Created with Sketch.

Samen eten verbindt. Het brengt mensen met elkaar in contact en brengt een dialoog op gang. Tijdens deze speciale vrijheidstafels gaan scholieren van SOML-scholen en buurtbewoners met elkaar in gesprek over het thema 'vrijheid'. 

Created with Sketch.

Het laatste Freedom Fest-deelproject betreft deze website. Senna Boot en Ralph Le Haen, twee leerlingen van Lyceum Schöndeln in Roermond, hebben deze website ontworpen. Hierbij werden zij intensief begeleid door eigen vakdocenten en externe specialisten (op het gebied van vormgeving en programmeren). Daarnaast hebben zij mooie Bevrijdingsverhalen verzameld, welke je hier kunt terugvinden op de website. 


Freedom Fest wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, de Roermondse Stichting 1880, DOEN! en Smurfit Kappa. 

Het project is een samenwerking van de ECI cultuurfabriek, de gemeente Roermond, Wel.kom, Stichting Swalm en Roer voor Onderwijs en Opvoeding en de Stichting Onderwijs Midden Limburg.