Wat is te doen na Freedom Fest?

Freedom Fest wordt georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding. In Roermond en de rest van onze provincie vinden in diverse activiteiten plaats ter ere van dit jubileum. 

Expositie Know but to God

15 levensgrote portretten van jonge mensen. 215 t-shirts met daarop de graven van 215 gesneuvelde Amerikaanse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Het vooruitzicht dat het gedenken van de vrijheid die we u al 75 jaar genieten, binnen afzienbare tijd niet meer door ooggetuigen plaatsvindt.

Known but to God is een project van kunstenares Karin Smits en docent Mat Verberkt, dat van 13 t/m 25 maart is te zien in de ECI Expo. 


Meer informatie

Gare de Lyon 


Gare de Lyon is een splinternieuw Nederlands stuk over de kracht van een verloren liefde die zich na 30 jaar opnieuw doet gelden. Een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen. Met Met HenriĆ«tte van der Meij & Bartho Braat. 

Te zien op zaterdag 18 april in de ECI cultuurfabriek. 


Meer informatie

Roermond herdenkt: 75 jaar vrijheid

Roermond, en de toenmalige gemeenten Maasniel, Herten en Swalmen werden op 1 maart 1945 bevrijd. Hier zal in het weekend van vrijdag 28 februari en zondag 1 maart 2020 bij worden stilgestaan. Tal van activiteiten worden vanaf januari tot en met 5 mei 2020 georganiseerd.

Een overzicht van het programma. 

75 jaar bevrijding Limburg

Limburg viert in 2019 en 2020 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan dit kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst en actualiteit van herinneren en vrijheid. Het nieuwe vieren is gestart op 12 september 2019 in Mesch (gemeente Eijsden-Margraten), het eerste Nederlandse dorp dat bevrijd werd en eindigt op 3 maart 2020 in Venlo, de laatst bevrijde regio van Limburg. We vieren dan dat heel Limburg 75 jaar bevrijd is!

Een overzicht van het programma.